Tankar om mat…..

17 januari, 2009 Av Av helenasahlqvist

I senaste Amelia var det en artikel om hur mycket mat man slänger i snitt varje år. Undiefär en fjärdedel av det vi handlar slänger vi. Mat som det egentligen inte är något som helst fel på. Hur kan det komma sig?? Inte vet jag, men man får sig i alla fall en funderare. Om man nu slänger en fjärdedel av det man köper hem, vad kostar i så fall det man slänger? Handlar man mat för omkring 20 000 varje år, och det är nog en ganska rimlig summa för en småbarnsfamilj i vår storlek, så kastar man mat för 5 000:-. VARFÖR?? Det finns mycket roligt man kan lägga fem tusen på i stället för rakt ner i soptunnan.
I går satt jag en lång stund och drömde mig bort till fjärran länder via Fritidsresors ”sista minuten”. För ca 8 000:- kom vi en vecka till Canarieöarna, med hotell och allt. Då skulle 5000 spänn vara ett fint startkapital 😉
5000 spänn skulle räcka till 4 IKEA garderober med lite inredning. Vi vill ställa in sex stycken i vårt sovrum (om det får plats, fem får nog i alla fall plats.)
Nej, vi får helt enkelt bli bättre på att planera och på att äta rester. Man kan nog inte få bort svinnet helt, men man kan nog spara ett par tusenlappar på ett år.