Etapp 2: Rättvik – Vemdalen

Etapp 2: Rättvik – Vemdalen

10 augusti, 2022 Av Av helenasahlqvist

Vi tog det rätt lugnt på morgonen på måndagen. Packade ihop och åkte till Mora där vi handlade det vi behövde för resterande dagar. Hade siktet inställt på Vemdalens camping. Där hade vi bott förut och visste att det var rätt bra. Det låg på bra avstånd också utifrån hur vi planerat rutten vi tänkt åka. Stannade till vid Noppikoski och åt lunch. Backade ner husvagnen vid ett gammalt brofäste och grillade några korvar.

Till Vemdalens camping kom vi rätt tidigt. Redan vid tretiden var vi där. Ställde upp husvagnen och tog en promenad runt campingen för att se om det fanns möjlighet att fiska. Det såg inte så inbjudande ut i de dammar de gjort iordning vid campingen så vi lät det vara. Tog bilen upp på Vemdalsskalet istället för att se oss omkring där. Hittade en liten väg rakt upp på ett fjäll. Den var riktigt brant och nästan lite obehaglig att åka. Väl uppe, så kom vi till en parkering med massor av bilar. Vi gick fram till en tjärn, Varggranstjärnen, som låg spegelblank. Utsikten från tjärnen var så fin. Man såg fjäll långt bort åt flera håll. Senare på kvällen tog Micke och jag en liten promenad i skogen vid campingen. Tanken var att komma fram till älven som rann förbi där. Det gick tyvärr inte, då det var myr runt den åt det håll vi gick.