Etapp 1 – Rättvik

Etapp 1 – Rättvik

10 augusti, 2022 Av Av helenasahlqvist

Den här sommarens semesterturer har gått norrut. Vi började med att åka till Rättvik ett par nätter för att jag skulle delta i Mörksuggejakten. Det skulle bli min andra deltävling i Långloppscupen.

Tävlingen gick på söndagen och vi hade bokat plats på Siljanbadets camping mellan lördag och måndag. Det hör inte till vanligheten att vi bokar, men vi hade ingen aning om hur mycket folk det skulle vara där och mina föräldrar hade hyrt en stuga på campingen, så vi ville komma nära dem.

Förmiddagen på lördagen spenderades med att köpa moped till Emil, så vi åkte efter lunch. Det enda målet vi hade egentligen var att vi ville vara i Rättvik innan 18 för att hinna hämta ut startkuvert. Jag ville ha det klart på kvällen, för att kunna ta det lugnt på söndag morgon.

Vi hade bestämt vilken väg vi skulle ta norrut. Vi åkte via Filipstad och Vansbro. Stannade i Lesjöfors för att handla lite fika som vi åt vid Djuprämmen. Vid Djuprämmen finns stora planer man kan parkera på vid vattnet. Det var flera ekipage som hade slagit läger där, för lång tid såg det ut som.

Vi åkte vidare och tog en mindre väg mellan Dala-Järna och Leksand. Där hade jag aldrig åkt förut och det var en fin liten, men asfalterad, väg.

Vi kom fram till Rättvik med lite marginal innan nummerlappsutdelningen skulle stänga. Det stod en del campingfordon vid parkeringen vid IK Jarl och jag hade nästan velat stanna och slagit läger där. Vi åkte vidare mot campingen och fick vänta en lång stund på att checka in. Här önskade jag än mer att vi stannat vid redan nämnda parkering.

Vår campingplats låg bra till, men vi konstaterade att det var tur att vi valt rätt av två tillgängliga platser. Platsen bredvid oss innehöll både ett stort elskåp (hus med tak) och flera träd. Det är tveksamt att det gått att komma in där med husvagn. En liten husbil, kanske, men bara kanske. De flesta servicehusen har sett sina bästa dagar och det är inte värt nästan 500 kr per natt att bo där.

Kvällen regnade bort, men vi hann med en kort promenad i alla fall.

Efter loppet på söndagen så var det vila som gällde. Slappade i husvagnen några timmar innan vi gick till Rättviks centrum för att äta lite mat. Valet föll på Big Street Grill, då det var stället med mest folk. Det känns som om det skulle vara bra mat om det var många som åt där. Det var nog helt rätt tänkt. Väl tilltagna portioner och trevlig personal. Vi blev riktigt mätta och det var jättegott. Jag valde en Club toast och kycklingen var jättegod.

Det blev inte alltför sent i säng, trött efter en tuff dag på cykel.