Från anda sidan

8 juni, 2022 Av Av helenasahlqvist

Ibland stirrar man sig blind på olika typer av problem. Det finns ju allt som oftast flera sätt att se på saker och inget av dem behöver vara fel. Det finns ibland även flera sätt att göra saker och få samma utfall.

För någon vecka sedan var Micke och jag ute och cyklade. Vi letade lite nya stigar och jag hade spanat in några ställen jag ville utforska. Vi hamnade mitt i ett kärr. Såg på andra sidan kärret att det var en körväg där och mer eller mindre vadade oss över dit.

Igår tog jag mig an samma kärr, men med utgångspunkt på denna andra sida. Till min förvåning, så hittade jag en slinga som gick att cykla, vid sidan om kärret.

Så nu har jag nog hittat ett nytt ställe att cykla på. Som gör att vi slipper en körväg med väldigt mycket lera och vatten.

I går var jag ute på ett så kallat A1 pass. Ett pass som ska vara lugnt, med syfte att jag ska bli snabb. Låter det märkligt? Det tycker i alla fall jag. Så vi får väl se om jag bli snabbare av det. Idag kommer det bli ett mycket hårdare pass. Det är Mandelscykling ikväll och det brukar sällan vara träning i de lägre pulszonerna.

Någonting som var skönt igår var i alla fall när jag cyklade uppför backen vid Fiskebo. På toppen var jag lika oberörd som på botten. Det har aldrig hänt förut. Har man hela tiden koll på pulsen, så blir man inte vare sig svettig eller flåsig. För min del är det att hålla den under 150. Vilket är ansträngning, men inte hård ansträngning.

Nåja, som sagt cykling ikväll och sen intervaller imorgon med Davids. Så får vi se när gaffeln till min cykel kan vara klar, så jag kan cykla på den igen. Är inte lika kul att cykla hardtail när man är van fulldämpat. Bra träning är det i vilket fall som helst.