Dags att polarisera

6 juni, 2022 Av Av helenasahlqvist

Och vad kan det betyda? Det har med träning att göra och hur träningen läggs upp. 80 % av träningen ska vara lugn. Super lugn. 20 % ska vara hård, typintervaller och annat som är jobbigt. 

Jag lyssnade på en forskare i förrgår som pratade om det här. Det var tydligen han som myntade begreppet polarisering för tiotals år sedan. Han sa att redan när man har 5-10 timmar träning att tillgå, är det lönt att börja polarisera. Jag tänker att jag testar inför nästa lopp. Jag har nu cirka fyra veckor på mig, om cykeln hinner bli klar tills dess. 

Mina hårda pass blir enkla att få till. Onsdag från Mandels och så torsdagsintervallerna med Davids. Sen är det check på de 20 %. Kan hända det blir lite väl mycket. Alltså att det överstiger, men vi börjar där. Resten får jag fördela ut på två eller tre lugna pass. Eventuellt även cykling till och från jobbet. 

Igår tog jag mig ut på ett lugnt pass. Höll koll på pulsen hela tiden. Så himla svårt att få till så lugnt tempo som det är meningen att man ska ha på de 80 % som ska vara lugnt. Jag förstår vad forskaren menade när han sa att det nästan är omöjligt att hålla så lågt tempo när man tränar i grupp. Nu var jag själv och det var svårt bara det. 

Idag förbi seom det blir någon träning. Vi ska resa första väggen till en carport vi bygger. Sen blir det lite tårtkalas i eftermiddag. Micke fyller imorgon så hans föräldrar kommer. Trevlig nationaldag!