Mandelcykling och Intervaller

3 juni, 2022 Av Av helenasahlqvist

Det rullar på kan man säga. Nu är det juni, den första sommarmånaden. Till helgen ska det bli lite varmare. Det ser jag fram mot. Nu vill jag verkligen ha sommar.

Det blev en del cykling helgen som var. Micke och jag cyklade den sista biten Endurostig i Degerfors som vi hittat. Den var långt från lika bra som övriga vi hittat där. Den ledde bara rakt ut på en stor väg också, så ingen naturlig koppling till annat. Kan hända den fortsatte på andra sidan vägen, det får vi utforska i framtiden kanske.

I söndags cyklade jag med Lilja och Rolf. De hade bestämt sig för att cykla stigar på Bodalshöjden. Det blev en väldigt bra runda måste jag säga. Det är stigar som är skapade och uppkörda av vår granne. Han letar sig fram lite överallt och efter några månader är det en fullt cykelvänlig stig. Vet inte hur mycket stig vi fått nu runt Linnebäck, men det skulle räcka till ett MTB-ledsområde med något för de flesta. Kartor finns dock inte på runorna, så en lokal guide är ett måste. Bara att höra av sig om intresse finns 😉

Jag har fått glapp i gaffeln på nya cykeln, så den felsökte jag lite på en tur i tisdags. Hittade inget övrigt, så det var bara att cykla hem och montera bort gaffeln från cykeln. Nu är den på väg till Allingsås för en genomgång. Hoppas den hinner komma innan nästa lopp bara. Att cykla på tung hardtail är inte lika roligt. Kan hända jag blir starkare och snabbare av det och det gör ju visserligen inte så mycket.

I onsdags hängde vi med Mandelsgänget och cyklade Endurobana i Fiskebo. Vi var 15 cyklister, så det var riktigt roligt. Jag fick slita en del med min cykel, men som sagt, bra träning. Igår var jag dessutom med och körde intervaller med Davidsgänget. Även där 15 cyklister, men bara två eller tre av oss cyklade med Mandels i onsdags. Har bara kört med Davids en gång i år. Riktigt bra träning och väldigt bra upplägg. Totalt elva stycken intervaller, korta som långa. Vissa på relativt hårt underlag och några i mer eller mindre löst grus. Det kräver både lungor och teknik.

Nu får det nog bli en vilodag, kanske. Det visar sig ikväll. I helgen ska det byggas carport, så det får bli kvällsträning kan jag tänka mig.