Klar för start

19 maj, 2022 Av Av helenasahlqvist

Det är bara några dagar kvar innan jag ska stå på start i första långloppet för säsongen. Om jag nu kommer till start. Förra gången fick jag ju ställa in med bara ett par dagar kvar. Jag håller tummar och tår för att det ska gå bättre den här gången.

Jag har gjort vad jag kunnat i träningsväg inför söndagen. Nu blir det tre vilodagar och jag hoppas på en pigg och stark kropp på söndag. Körde lite intervaller i förrgår. Fick inte upp pulsen så mycket som jag hoppats på. Backen jag körde i var lite kort för det. En intervall tog tre minuter, vilket är en minut kortare än det optimala fyra. Tanken var att få upp lite fart i benen och det lyckades jag med.

Igår blev det ett impulsivt pass med Mandels. Är nästan två månader sedan jag körde med dem senast. Jag tyckte tiden räckte till, så då tog jag mig i väg. Blev ett hårdare pass än intervallerna, så det blev riktigt bra. Snabbt på väg och snabbt på stig, men lite mycket stopp vid vissa ställen. Jag gillar ändå att pulsen går upp högt när jag trycker på och sjunker snabbt och blir låg när det går lättare. Det är lite det man strävar efter, att få bra återhämtning.

Nu ska cykeln bara tvättas och husvagnen packas med alla möjliga saker som kan vara bra att ha. Så hoppas jag att det blir ett bra race på söndag. Ska försöka tänka på att njuta mig igenom loppet. Det finns ju en anledning till att jag utsätter mig för det här, det är ju att det är kul!