Distanspass och kompiscykling

24 januari, 2022 Av Av helenasahlqvist

Helgen bjöd på rätt mycket cykling ändå. Började den med en timme lite drygt efter jobbet i fredags. Jag ville bara komma ut efter att ha tagit det lugnt ett par dagar efter vaccinationen. När vi tog vår andra dos, så var det viktigt att inte ta ut sig på ett par dagar. Nu hittar jag ingen information om det någonstans, så vet inte om det bara var ett tillfälligt råd. Det skadar nog inte att vila lite ändå.

Cyklade lite runt i skogarna här hemma i fredags. Stigar och vägar som jag inte cyklat på länge. Kände dock att det börjar bli rätt segt att cykla med dubbat nu. Skulle vilja få på lite lättare däck som dessutom rullar bättre. Blir ju bra träning visserligen, men det ska ju vara njutningsfullt också.

På lördagen hade jag planerat långpass. Ett lugnt distanspass på över tre timmar. Är ett tag sedan jag var ute så länge sist och det är dags att bygga på med grundträning nu inför kommande säsong. Så målet var inte att komma så långt som möjligt. Målet vara att cykla i lugnt tempo och vara ute i tre timmar.

Jag har ritat upp en runda i Strava på nästan nio mil som jag tänkte ha som träningsrunda framöver. Antingen hela eller i delar. Den går i några loopar runt här där vi bor. Är nog som mest 1,5 mil hemifrån, kortaste vägen. Under sträckan tar man runt 1100 höjdmeter, så en bra träningsrunda för både långlopp och Cykelvasan. I lördags tänkte jag att jag cyklar första delen av min tänkta runda.

Åkte hemifrån straxt efter nio, tog stigen genom skogen mot Kyrkvägen. Sen cyklade jag både på väg och stig upp mot Lunedet. Cyklade runt på udden där och vände tillbaka mot stan via Äspedalen och Kilsta. Blandade väg och stig hela vägen tillbaka mot Gottebol och försökte ta det lugnt. Att hålla en låg puls med tunga dubbdäck, som bitvis måste skära genom ett tunt snötäcke med skare vissa partier, är inte det lättaste. Snittpulsen blev högre än tänkt, men jag försökte i alla fall.

Efter nästan precis tre timmar var jag hemma och då hade jag cyklat 4 mil. Resterande del av min runda får jag testa en annan helg.

I går så cyklade vi lite i skogarna mellan Bodalen och Linnebäck, på södra sidan E18. Det var ett tag sedan vi var där. Det blev inget stort gäng, flera är drabbade av Cororna eller förkylning. Vi känner en del som är sjuka, eller sitter i karantän nu, varav en tydligen är riktigt dålig. Det beror mest troligt på att han blir 12 i år och inte hunnit tagit vaccin än. Vi hoppas han kryar på sig snabbt i alla fall.

Nu väntar, förhoppningsvis, en lugn cykelvecka. Har ingen cykling alls inplanerad den här veckan, men däremot lite andra aktiviteter. Det förutsätter dock att ingen blir sjuk, så vi får se hur det går.