Bra start på 2022

Bra start på 2022

3 januari, 2022 Av Av helenasahlqvist

Även om vädret kanske inte är det allra roligaste just nu, så har 2022 fått en riktigt bra start.

Avslutade 2021 med lite cykling i Linnebäck. Vi har fått till riktigt bra stigar där nu. Vår granne cyklar nästan varje dag, så det blir breda och fina stigar där han far fram.
I fredags träffades vi några stycken i Linnebäck för att cykla en slinga på närmre milen på stigarna. Det var rätt hårt på stigarna även om det var plusgrader. Snön var nästan borta som kom på onsdagen. Vi hängde med en timma, sen firade vi en sen jul i Mullhyttan med bror och brorsson. Nyåret firades in hemma med en enklare middag och tv-tittande.

I lördags gav jag mig ut för att cykla lite stig på förmiddagen. Stigar som vi inte cyklat på riktigt länge. Det var fint och fruset, men i princip ingen snö alls kvar inne i skogen. Fick ihop dryga timman innan det var dags för lunch och helgens andra julfirande. Den här gången med Mickes syskon, utomhus vid Trettonde tjärnen i Storfors kommun. Vi eldade brasa, grillade korv och fikade tills det började mörkna.

I söndags var det återigen dags för cykling. Den här gången sågs vi i Gottebol och planen var lite nya sträckningar mot Lunedsleden. Det hade snöat på natten, så det var inte lika fina förhållanden som tidigare i veckan. Ju längre tid vi var ute och ju varmare det blev, ju svårare blev cyklingen också. Till slut hade jag inget grepp i underlaget, då snön blev för blöt. Det är sådana gånger man får glädjas över sällskapet mer än cyklingen i sig. Blev ju ändå ett bra pass både konditions som teknikmässigt. Kan säga att man tränar balansen riktigt bra just nu när det är slirigt i skogen.

Nu väntar ett par vilodagar och jobbdagar innan vi tar långhelg med ledigt.