Mot 2022

23 december, 2021 Av Av helenasahlqvist

Två dagar sedan vändningen. Nu blir varje dag ca 1 minut längre kommande vecka och sen rasslar det på snabbare därefter. Bästa tiden på året, eller i alla fall en av de bättre. Året innehåller många ”bästa” tiden. Från högljudd fågelsång till krispig, klar, höstförmiddag med sprakande färger.

Med vilka förutsättningar möter jag det nya året då? Jag tror på ett spännande möte. Det kommer hända väldigt mycket i början av året. Både på jobbet som privat. Jag fokuserar ju mest på det privata, men ska ändå stanna lite vid jobbet.

Från första januari är jag fastanställd som Upphandlare. Det är min plats på jorden den kommande tiden. Ett jobb med stora utmaningar. Vi ska byta chef under våren. Det ska bli både spännande och skrämmande. Jag ska förhoppningsvis få bita i lite större och mer avancerade utmaningar. Det kommer bli bra. Jag blir lätt uttråkad och just nu känns det som jag gör samma sak om och om igen.

Så privat då? Jo, vi ska till Sälen i början av året. Blir första vinterveckan i vår lilla andel vid Lindvallen. Ska bli riktigt spännande att se hur vi tycker det är. Har ju varit där några gånger övriga säsonger, men det här blir vinterpremiär. Efter det, någon gång i februari förhoppningsvis ska vi till Allingsås och hämta min nya cykel. En lätt och fin Allebike som ska ta mig på många äventyr framöver. Jag håller tummar och tår för att det blir leverans i början av året, men man vet ju aldrig riktigt.

Sen ska jag träna, massor av träning, så jag blir snabb. Jag ska lägga fokus på att ha kul. Så det kommer inte bli några nötningspass där mil ska tillryggaläggas bara för att. Det kan bli distans, givetvis, men med massor av roliga inslag. Jag vill upptäcka mer. Jag kan stigarna och vägarna kring Linnebäck. Det börjar bli dags att ta sig längre bort, se vart nya stigar leder. I och med det blir det distans och äventyr i ett, en perfekt kombination.

Sen kommer det som jag ser så mycket fram mot. Premiär för Långloppscupen, i Skövde, den 7 maj. Jag har egentligen inget mål med cupen, mer än att se om jag klarar av den. Åtta lopp under sommaren, där det kortaste mäter 62 km och det längsta 100 km. Däribland ska jag köra min fjärde Cykelvasa också. Ska bli intressant att se vilken tid jag får starta i år. Räknar med att kunna seeda in mig relativt tidigt i och med något av långloppen.

Sen ska vi bygga nästa år. Carporten vi börjat med ska färdigställas så gått vi hinner under året.

Som sagt, ett händelserikt år ser det ut att bli, på flera plan, men först tar vi och firar jul i några dagar.

God jul!