Kallt och cykelfritt

7 december, 2021 Av Av helenasahlqvist

Det är riktigt kallt nu. Minus 19 när jag gick upp. Då vill man inte gärna gå utanför huset.

Jobbar hemifrån ett par dagar eftersom jag haft ont i halsen i helgen. Vill ju inte släpa med mig baciller till mina kollegor. Det är ju jul snart och då vill nog alla vara friska så de kan fira som vanligt. Får se hur det blir med det, för smittspridningen ökar dag efter dag.

En vecka sedan jag tränade sist. Det har helt enkelt varit för kallt. Sen har vi hållit på med lite annat. Just nu känns det inte helt motiverat att träna heller. Det är mörkt och kallt och det känns som det är långt till våren. Det är dessutom fem månader kvar innan jag tänkt stå på start i Billingeracet den 7:e maj.

Ska ändå börja fokusera på att stärka upp kroppen på något vis. Långa lopp kräver starka muskler i bål och rygg. Det som tagit knäcken på mig när jag kört Cykelvasan är ryggen. Så stärka upp det som går att stärka upp runt den är lite prio i år. Sen är fokuset inställt på att ha kul.

Imorgon ska nog ändå försöka mig på att cykla med Mandels. Förra veckan skiftade jag till dubbdäck på den enda cykeln jag har kvar. Så den står egentligen bara och väntar på mig. Hade tänkt cykla lite här hemma i helgen, men förkylningen satte stopp för det.

Sen är det ”bara” två veckor kvar till Vintersolståndet. Härligt!!!