Längdpremiär säsongen 21/22

27 november, 2021 Av Av helenasahlqvist

Igår blev det längdpremiär. Förmiddagen ägnades åt att dels åka runt lite i stugbyarna vid Lindvallen. Våra gamla bekanta från Säfsen kommer tillbringa vintrarna här framöver. Ett par bygger hus vid Gubbmyren, ett annat par bor i husvagn nere vid Transtrand. Eftersom det var fredag och arbetsdag, så var ingen av dom på plats. Idag väntar vi dock fikabesök av camparna, Martin och Susanne, om inget annat kommer mellan. Ska bli riktigt kul att ses.

Efter rundturen åkte vi till Stadium Outlet för att dels köpa underställ till mig och dels kolla om det fanns längdskidpaket till Emil. Vi hade extrem tur att det fanns ett bra och billigt paket till Emil. Fick grymt bra hjälp av en kunnig herre som mätte ut spann och allt. Hamnade på ett mycket lägre pris än om vi skickat efter från Skistart, så jag är nöjd. Köpte även med lite bra kläder till Emil att åka i. 

Passade på att handla i Sälen by innan vi åkte tillbaka till stugan. Lastade ur och köpte mat från Burger King. Käkade lunch, tittade på längdskidåkning på tv och vallade Emils skidor innan vi åkte till Kläppen. Köpte spårknapp för två dagar och gick mot längdspåren. 

Visst att det var lite folk vid spåren. Det fanns 1 km längdspår, så då blir det lite trångt, men jag upplevde inte att vi vare sig stoppade upp eller blev hindrade av andra. Det flöt på riktigt bra. Och vilka fina spår! Bädden var över halvmetern hög och dubbla spår med skatebäddi mitten. Längden på bädden var igår ca 500m, så slingan runt (samma bädd åt båda hållen) blev 1 km. Fasta och fina spår på det också.

Vi åkte drygt 3km, sen fick det räcka. Åkte tillbaka till stugan och slappade resten av dagen. Så skönt.

Idag väntar mer skidåkning, sen hoppas vi på fikagäster när det blivit mörkt ute. Ha en fin lördag!