Förmiddag på Bergslagsleden

20 november, 2021 Av Av helenasahlqvist
I torsdags hade jag semester. Jag har några dagar kvar som jag måste ta ut innan året är slut. 
Jag hade planerat in en kort promenad/vandring på Bergslagsleden. Tänkte ställa bilen vid Leken och gå mot Suttarboda. 
Vid niotiden var jag iväg. Det var frostigt, kallt, men solen sken. En rätt fantastiskt morgon för at vara slutet av november. 
Första biten av leden var brant uppför mot Klunkhytteskans. Det gick ändå hyfsat lätt att gå. Vid Skansen stannade jag till och njöt av utsikt i två väderstreck genom bergen. Åt väster såg jag Karlskoga och Kristinehamn, åt öst bredde Närkeslätten ut sig. 
Jag gick vidare gen9m fin skog, på slät stig. Efter ett par kilometer övergick leden till grusväg. Följde vägen nästan ända fram mot Lilla Tväggelåten. Vid den lilla tjärnen fikade jag innan jag tog samma led tillbaka. 
Totalt blev det runt sex kilometer vandring. Ett par väl förvaltade semestertimmar i ett annars grått och ruggigt november.