175 dagar kvar…

14 november, 2021 Av Av helenasahlqvist

Igår var det 175 dagar kvar tills Långloppscupen drar igång med första loppet i Skövde. Om allt går som planerat ska jag vara med i startfållan där och vara redo för 75 tuffa kilometer cykling i blandad terräng. 

Långloppscupen är något jag varit sugen på länge. Tanken var att jag skulle testa något av loppen som ingår 2020 för att sedan köra hela cupen 2021. Det gick ju som det gick. Alla tävlingar 2020 blev inställda och endast sista deltävlingen 2021 blev av. 

Nu ser dock de flesta arrangörerna ut att planera för kommande säsong. I tävlingskalendern finns alla deltävlingar utom Långa Lugnet med. Så jag har börjat se fram mot en sommar med tävlingscykling. Därutöver är jag fortfarande anmäld till Cykelvasan i augusti.

Igår cyklade jag med gänget från Nobel. Blev en kort tur i södra Båsbergen. Alltid trevligt att komma iväg och träffa lite cyklister. Det är riktigt stor variation på oss också. Det är kul, för vi får se cyklister utvecklas från gång till annan. 

På eftermiddagen sålde jag faktiskt en av mina cyklar. Min första, lilla, MTB. Köpt för sex år sedan och den har tagit mig genom Cykelvasor, Solstalopp och ett par Karlstad XC. Sen allt annat den gett mig. Jag har gått från grusvägscyklist till tuff stigcyklist på den cykeln. 

Efter det har den fostrat Emil och nu skulle den bli julklapp till en 12-årig kille. 

Idag står söndagscykling på schemat. Vi är ett gäng som ska cykla lite Lundstedt på förmiddagen. Sen får vi se vad som händer resten av dagen. Micke är superförkyld, annars hade vi varit bjudna på eftermiddagskaffe hos hans föräldrar. Det får bli en annan dag.