Kylig början på april

Kylig början på april

7 april, 2021 Av Av helenasahlqvist

April bjuder än så länge på riktigt ordentligt aprilväder. På norrsidan av vårt hus ligger det snö som föll i måndags morse. Den vil inte riktigt smälta bort.

Jag hade ju tänkt att den skulle vara borta på eftermiddagen, men det var den inte. Något distanspass på cykel blev det inte heller på annandagen. Kände att det gjorde lite ont i halsen framåt lunch, så det fick bli vilodag.

Tog mig ut efter jobbet igår istället. Hade planerat en halvlång runda mot Degerfors. Den blev lite kortare än tänkt, men jag var ändå ute i mer än två timmar. Cyklade lite endurospår och det tar alltid längre tid än man tänkt sig. Dessutom var det rätt hård vind. Trots bitvis medvind är det tungt att cykla i för mycket vind.

Kroppen kändes ändå pigg, så det var kul. Orkade trycka på i backarna och även på plan väg. Blir också ett annat tempo när jag cyklar själv. Nästan inga stopp och ett lagom stabilt tempo. Cyklar jag med andra så tar jag oftast i för mycket och måste stanna och varva ner med jämna mellanrum.

Förra året loggade jag 55 träningstimmar i april. Det kommer nog inte bli lika många det här året. Hittills har jag kommit upp i dryga fem timmar på första veckan av fyra, så det känns rätt avlägset att lyckas klämma in 50 timmar till.

Vi får se hur det artar sig framöver…