Rapport från vinterland

Rapport från vinterland

30 mars, 2021 Av Av helenasahlqvist

Vi tog det lugnt igår när vi vaknade. Var inte i backen förrän efter tio. Då var det lite kö i stolsliften, men den försvann ändå ganska snabbt. Här är det inte lika uppstyrt i köerna som det var i Branäs. Där var det rätt strikt att man bara skulle åka med sitt eget sällskap i liften. Här verkade ingen bry sig om det. 

Mötte Mia med barn det första vi gjorde och tog en backe ner med dem innan vi åkte vidare själva. Körde backarna från väster till öster. Längden på backarna är alldeles lagom. Man kommer inte ner för snabbt utan får mycket tid på skidorna innan det är dags att åka lift igen.

Hann med fem backar innan vi var hungriga och åkte hem för att äta lunch. Efter lunch var underlaget sämre. Mosigt i backen, men ändå inga stora högar med lössnö. Barnen åkte runt fem backar innan hemfärd med trötta ben. Micke och jag åkte en röd från toppen och lite andra innan det var dags att åka hem. 

Laddade om en stund på balkongen i solen innan det bar dags att testa längdskidorna. Åkte till Höglandet och parkerade där. Då var det bara att glida rakt ut på nästan kala fjäll. Åkte en bit och skulle börja diagonala. Hade inget fäste alls, så det blev ett 3,5 km varv med stakning varvat med skejt. Tejp fungerar tydligen inte på varm snö, eller is för den delen. Blir till att inhandla en klistertub idag. 

Ska försöka komma ut i backen tidigare idag. Innan det blir för uppkört.