Snart vår!

20 februari, 2021 Av Av helenasahlqvist

Hela januari och mer än halva februari har gått. Det blev vinter med besked i år. Åkte lite skidor när snön kom och det blev spårat i både Karlskoga och Degerfors. Körde slut på krafterna en eftermiddag i Råbäck och lät skidorna stå. 

Det har varit för kallt för att cykla, för mycket snö i skogen och lusten för längdskidor har blåst bort. Förra helgen åkte jag ändå, både lördag och söndag på Våtsjön. Solen strålade, det var fina spår och många som var ute på isen. Det gick trögt på lördagen, vallade om till söndagen. På söndagen flög jag fram i spåret, typ. Micke diagonalade mest, jag stakade. Långa varvet på 15 km avverkades på 1.15. Sista biten med spurt. Kom över maxpuls, vilket ju var lite kul. 1 slag över det jag satt som max, vilket jag kom upp i för ett par år sedan. Minns inte i vilken idrott, men ändå. Trodde faktiskt den sjunkit sedan dess. 

Skönt också att kroppen fixar belastningen. Inga tecken på att den lidit skada efter Coviden i höstas. 

Den här veckan har jag cyklat igen. Runt Västersjön i måndags och samma runda igår. Njöt av att värmen börjar komma tillbaka, njöt av att röra på mig. Nu ska jag börja bygga en grund för kommande säsong. En säsong jag hoppas bjuder på både Långloppscup och Cykelvasa.