Skidpremiär 2021

Skidpremiär 2021

14 januari, 2021 Av Av helenasahlqvist

Det har kommit rätt mycket snö här senaste dagarna. I förrgår ramlade rapporter in om skidspår runtom i kommunerna i närheten.

Jag bestämde mig därför för att jag skulle ta med skidorna när jag åkte till jobbet igår. Eftersom jag har flex så kan jag stämpla ut vid tre på eftermiddagarna. Jag tänkte att det nog skulle vara lite färre skidåkare ute då än efter fyra.

Jag bytte om på jobbet och körde till Nobel. Det var rätt många bilar på parkeringen, men jag såg inte till många skidåkare. Pratade lite med en man som kom från Norrland. Han hade inte åkt på tre år sa han. Hade flyttat hit för 12 år sedan och var van att åka mycket mer skidor än det går att åka på den här breddgraden.

Jag tog på mig skidorna och stakade iväg. Gick faktiskt rätt bra. Förra säsongen åkte jag ingenting, så det är nästan två år sedan jag åkte sist. Tanken var att jag skulle åka i en timma.

Märkte rätt snart att konditionen är rätt bra. Det brukar vara riktigt jobbigt att åka, men nu kunde jag staka på utan problem. Visst blir man andfådd, skidåkning är riktigt bra träning för konditionen, men inte alltför andfådd. Tekniken var inte den bästa, men det brukar ta sig allteftersom.

Efter tre varv, på det drygt två kilometer långa spåret, pausade jag för att dricka vatten. Man blir otroligt törstig av att åka skidor. Bestämde mig för att köra två varv till, då skulle jag komma över en timma. Sista varvet stannade jag för att titta på en älg som stod en bit från spåret. Lite längre fram såg jag sedan älgens mamma. Inte jättekul med älgar så tätt inpå som inte verkade det minsta skygga. En ko med kalv är dessutom extra läskigt.

Efter fem varv var jag nöjd. Dryga timmen hade det tagit och 11,5 km hade jag kommit. Inte så dåligt när man inte kört på så länge. Kommer nog få riktigt fin träningsvärk efter det här.