Rullar in år 2021

1 januari, 2021 Av Av helenasahlqvist

Då var årsskiftet avklarat. Firade gårdagen, först genom att fira jul med bror, mor och far. Blev hamburgare utomhus till lunch och julklappar till brorssonen. Faktiskt ett avslappnat och bra sätt att fira jul på. Kanske något man ska ta vana av inför kommande jular. Vem har bestämt att man måste fira jul inne, med mängder av mat som man bara mår illa av? Det här kan vara den bästa julen någonsin.

Kvällen tillbringades med Bingolotto. Grillade fläskfilé och gjorde egen potatisgratäng. Skördade ett helt tråg med ärtskott, som växer så det knakar. Väntar på mer fröer att så i min odlingsstation.

Gick ut vid tolvslaget för att se på fyrverkerier. Inte många som sköt något i år, men lite fina fick vi i alla fall se. Sen var det bums i säng. Jag är inte van att vara vaken så länge, så jag somnade som en stock och sov till efter sju.

Hade skiftat till dubbdäck på cykeln igår. Tänkte att det var dags att hänga med Nobelgänget på lördag igen. De är inte så många som cyklar därifrån längre, så det känns lugnt gällande restriktioner som råder fortfarande. Tänkte cykla en landsvägstur idag för att se så cykeln fungerade som den skulle. Har tänkt köra på 27,5 ” cykeln ett tag. Gillar den bättre än HT 29″. Så får jag utvärdera vilken cykel jag ska tävla på framöver.

Klädde på mig och gav mig ut i garaget. Hade 1,5 tim på mig innan Tour de Ski skulle dra igång. Hade inte så stor koll på hur långt det var jag tänkte cykla, men kortaste rundan på asfalt från oss. Tar fram cykeln och tycker den rullar konstigt. Det visar sig vara punka. Har nog fått något fel när jag krängde däck igår.

Hittade ingen mer slang i garaget och ville inte ta reservslangen jag hade i väskan. Är ju bra att ha den kvar om man får punka på turen. Ställde tillbaka cykeln och gick in för att hämta min Spark istället. Cykla ville jag ju oavsett och halt verkade det inte vara, så det fick bli som det blev. Drog iväg och körde in mot stan. Vidare mot Storängen och tog cykelbanan mot Degerfors. Det gick inte jättelätt. Hade pyst ur en del luft när jag cyklade i skogen för några dagar sedan. Blir lite lättare att köra på hala rötter och stenar då.

Cykelbanan mot Degerfors var sandad. Stora sandkorn, så det kändes mer som att cykla grusväg. Hade lite svag medvind längs sjön och det var lugnt med trafiken. Annars är det ingen trevlig sträcka att cykla på. Svängde västerut i Degerfors på Rakavägen mot Strömtorp. Vek av från cykelbanan efter ett tag, då det var många som var ute och gick. Bättre att cykla på bilfri väg än att bråka med fotgängare på gång och cykelbanan.

I Strömtorp vände jag näsan mot Högeberg och tog tag i backarna vid Jakobs Loge. Riktigt sega backar och farten var rätt hög. Ju närmre hem jag kom, ju mer kände jag regndroppar i ansiktet. Det var ändå rätt skönt att cykla på asfalt, då cykeln håller sig ren och jag håller mig torr. Har varit riktigt blött att cykla nu ett tag.

Stannade klockan hemma och hade tillryggalagt runt 26 km. En lagom runda som tog 1 timma och 16 minuter. Årets första pass var gjort. Nu får vi se hur resten av året blir. Imorgon väntar eventuellt cykling från Nobel. Det beror helt på vädret och lusten.