December rullar på

December rullar på

16 december, 2020 Av Av helenasahlqvist

Mer än halva månaden har passerat. Vart tar tiden vägen? Sedan jag började min nya tjänst i mars har tiden flugit förbi. Det tillsammans med fullspäckad fritid gör att tiden går fort. Måste säga att jag har åstadkommit mycket det här året. Det har hänt mycket, trots att inget varit som vanligt.

Jag har fått nytt jobb, som jag tycker är jätteroligt. Jag har tagit min ekonomexamen. Tillsammans med Jessica har jag varit ledare för ett gäng tjejer på MTB. Jag har tagit mig an Hemmavasan på rekordtid. Jessica och jag har varit på flera äventyrscyklingar. Det har blivit både Kjells Tur, Fasaskogen och långcykling till Kristinehamn. Vi har köpt en andel i radhus vid Sälfjällstorget och varit där en helg. Jag har dessutom legat en månad med Covid . Trots en träningsfri november kommer jag, när jag avslutat träningsår 2020, hamna på över 400 timmar. Det är runt 100 timmar mer än förra året. Planen för året som kommer är inte att träna mer, det är att träna bättre.

Nog om det. Dagarna flyter på. Jag jobbar hemma så mycket jag kan. Det gör att jag kan komma ut på lunchen och få lite dagsljus. Idag ska jag ut med cykeln ett par timar. Igår tog jag en långpromenad. Skulle se vad som fanns på andra sidan av ett gammalt hygge. Hygget har vi varit på flera gånger, men aldrig gått över det norrut. Såg på ett flygfoto (Lantmäteriet) att det såg ut som en gammal traktorväg en bit bort. Finns fler såna i skogen, blir som strimmor på fotot där de kört med skogsmaskiner.

Jag gick upp på hygget. Såg mig omkring och satte kurs åt ett håll som borde vara norr. Kom fram till rågången som var gallrad och gick in i skogen. Där möttes jag av spår av fyrhjuling och välgallrad skog. Följde spåren och kom efter några meter ut på en fin körväg. Trodde faktiskt inte att det var sant. Jag kan slå vad om att ingen cyklat där tidigare, så där ska jag cykla idag. Jag ska gå till botten med vart den körvägen tar vägen och hur den hänger ihop med skogsvägarna i Åsbergstorp. För jag vet att de hänger ihop, det syns på flygfotot.

Så det är jag glad över idag. Igår var Lina glad som slipper nationella prov nu i nian. Bara en vecka kvar till jul också. Dags att fixa det sista inför det.