Covid-19 hälsade på hösten 2020

17 november, 2020 Av Av helenasahlqvist

Snart så, snart är jag återhämtad. Har haft ett envist virus på besök. Ett virus som lamslagit hela världen, mer eller mindre.

Vet egentligen inte vart jag plockat upp viruset. Vi är flera i släkten som fått det, men insjukningsdagarna ligger så till att det inte känns som vi smittats på samma ställe. Såvida det inte är någon av oss som var sjuk utan symtom en tid innan det bröt ut ordentligt. Oavsett så har vi haft det och det som är skönt i sammanhanget är att vi var flera som var sjuka samtidigt. Det gör det lite lättare att hantera, när fler vet hur man har det så att säga.

Jag har varit smittfri i en vecka nu, men symtomen har varit lite segdragna. Har mest lidit av trötthet. Alla andra klassiska symtom som huvudvärk, hosta, hög feber, lukt och smakbortfall har jag klarat mig ifrån. Snuva, trötthet och förhöjd temp samt ett par dagar med riktigt ont i kroppen är mina symtom.

Har den senaste veckan tagit en promenad om dagen. Har jobbat hemifrån, så det passar bra att komma ut en sväng på lunchen. Då får man dessutom lite dagsljus, vilket är välbehövligt just nu. Har ökat på promenaden lite varje dag. Vill ta små kliv framåt, så det inte blir bakslag. Hade egentligen som mål, när jag insjuknade, att jag skulle cykla i söndags. Det målet flyttade jag fram. Nu har jag inget specifikt mål, utan när jag känner att det är ok, då cyklar jag. Får börja med en ”promenad”-cykling. Alltså lugn cykling utan pulshöjning. Finns risk för både lunginflammation och hjärtmuskelinflammation efter Covid och det vill jag helst undvika. Det är långt till sommaren, så det finns gott om tid att vila.

Fick ett paket från Tyskland idag med en ny bakväxel till min cykel. Har kört sönder den andra, så när jag bytte kassett och kedja ville det inte riktigt fungera. Lika bra att byta allt, istället för att försöka böja rätt den gamla, det inte blir bra och man sliter ut kedja och kassett i förtid. Får se när det blir montering. Ska dessutom byta vajrar till växlingen, så sen blir allt tipptopp. Har ju kört rätt många mil med cykeln, så det sliter på grejerna. Har cyklat 281 mil på cykeln sedan i slutet av januari. Det är rätt mycket. Nästan lika mycket som vi kör med vår ”andra” bil.

Har tänkt passa på att arbeta en del hemifrån kommande veckor. Detta för att kunna ta lite längre lunchflex och hinna träna när det är ljust ute. Har ju den möjligheten så det är ju dumt att inte använda den. Får se när det behagar komma snö också. Ska till vårt boende i Sälen om ett par helger. Hade hoppats på lite skidåkning då, men det ser rätt mörkt ut. Det har inte varit tillräckligt kallt för att snökanonerna ska kunna tillverka snö. Så det är ju lite synd. Åker ändå dit över helgen om vi är friska.

Det var en liten uppdatering från nu. Vi hörs!