Bergrum

6 oktober, 2020 Av Av helenasahlqvist

Nu har hösten kommit på riktigt. Även om det är rätt varmt ute, så har mörkret kommit och det är fuktigare i naturen. Efter en relativt torr period har regnoväder efter regnoväder kommit.

Helgen som var visade inte mycket sol. Enbart lördagen som skulle bli hyfsat fin. Vi körde två grupper med cyklister från Nobel på lördag förmiddag. En lätt och en svårare. I den lätta gruppen blev vi fem cyklister som körde Lundesled. Blev faktiskt en helt ok tur.

Nu kommer det dock inte bli så mycket lördagscykling på ett tag framöver. På lördag är det träningstävling i Svartå. Jag har blivit förkyld, så får se om jag kan köra. Sen behöver vi åka och införskaffa lite alpinutrustning till barnen. Har två fjällsemestrar som väntar till vintern, så ser massor fram mot det. Sälen i slutet av november och Lofsdalen på påsklovet.

Linas innebandysäsong har dragit igång också, så några lördagar kommer spenderas i idrottshall. De hade premiär i lördags och tyvärr blev det en rätt stor förlust. Till lagets försvar kan sägas att det är ett nytt lag som inte spelat ihop sig. Karlskoga har gått samman med Kristinehamn och spelarna känner inte varann så bra än. Som Lina sa så vet hon ju inte riktigt hur tjejerna från Kristinehamn spelar. Karlskogatjejerna har hon ju full koll på.

I söndags så skulle det regna en hel del. Rolf i klubben ville ändå cykla, så Micke och jag hängde med honom på lite stadsnära cykling under förmiddagen. Trots regn så fick vi ändå ihop två och en halv timmes cykling. Vi gjorde lite som jag gör bäst, tog en stig och kollade vart den tog vägen. Vi snurrade runt vid Högåsen en lång stund innan vi fick för oss att leda reda på ett av stans alla bergrum. Bor man i en stad vars huvudsakliga industri har kretsat kring Bofors en längre tid, så finns det bergrum lite här och var.

I det vi letade efter skulle tydligen kommunens ledning styra kommunen från i händelse av invasion. Nu är det avyttrat sedan en längre tid tillbaka. Tog en stig nedför ett berg och till vår förvåning kom vi rakt på det. Vet inte hur stort det är, men vi har troligtvis cyklat över det massor av gånger. Tog en större körväg från bergrummet och körde mot Degerfors. Cyklade lite stig vid Arvsviken innan vi tackade för dagen och återvände hem.

Nu blir det vila några dagar. Har åkt på en förkylning, så ska iväg och göra PCR-test på förmiddagen. Är väl troligtvis negativt, men om jag inte gör det måste jag enligt nya rekommendationer vara hemma en vecka. Det vill jag ju inte. Är många som är sjuka just nu känns det som. Flera på jobbet har varit eller är hemma. Emil har varit snorig i snart en vecka. Honom tänkte vi testa i helgen, men eftersom han är tretton kan vi inte sköta hans vårdärenden längre. Det enda bankid han har är ett säkerhetsid och med det kan han inte boka test. Efter lång sökning så hittade jag att det gick att ringa och boka test, men bara vissa tider på vardagar. Vart man sen ser svaret vet jag inte, för han kan ju inte logga in för att se det.

Han får nog vara hemma 7 dagar, så får han gå till skolan sen. Än så länge hade han behövt vara hemma ändå.

Nåja. Dags att äta frukost. Ha en bra dag!