Från idé till handling

20 september, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår blev det premiär för något jag velat genomföra en längre tid. Igår körde vi två grupper med MTB från Nobel. Traditionellt har vi kört från Nobel varje lördag klockan tio, med en stor grupp. Dock är det samma som kör i den gruppen vecka efter vecka. Inget fel i det, men det tillkommer väldigt sällan nya cyklister. 

På onsdagar körs det tre grupper från Mandel. En grön, en röd och en svart. Klivet från grön, som nästintill bara kör grusväg, upp till röd som kör merparten stig, är astronomiskt. 

Därför tyckte jag att en blå grupp var på sin plats. En grupp som kör stig, men som tar det i ett lugnt tempo. Sen inte stans mest hemska stigar. 

Till min hjälp fick jag med Lilja samt Jessica. Utöver oss blev det tre deltagare igår. Jag hade givetvis hoppats på fler, men många vi hörde med hade annat inplanerat. Det finns dock fler som cyklar. Det såg vi ju i våras när Jessica och jag körde tjej-cykling. 

Till nästa gång får vi annonsera det bättre. 

Premiären blev en tur på Karlskogas kanske kombinerade bästa och sämsta stigar. Vi valde de lättaste stigarna i Trindtorp. Trindtorp är annars ett område med mest rötter och sten. Jag tror ändå inte det blev alltför svårt för våra deltagare. 

Nästa gång får det bli en tur på Angsjöleden. Det är också ett bra ställe för en blå grupp.