Inställd Cykelvasa, uppskjuten Hemmavasa

20 augusti, 2020 Av Av helenasahlqvist

Cykelvasan blev inställd. Istället var det Hemmavasa som gällde i helgen som var. Jag var laddad på att få köra och förberedde mig som om det vore lopp på riktigt. Tränade mycket helgen före, vilade tre dagar och körde väckningspass dagen innan. Det skulle bli en DNS på Hemmavasadagen. Kroppen kändes seg och förkyld.

Istället för att starta i 26 graders värme åkte jag ut längs spåret för att heja på mina vänner. Valde att stå i den värsta uppförsbacken på hela sträckan. Cyklist efter cyklist kom förbi och till slut kom tjejgänget. Fem tjejer plus en karl. Jag hängde med dem tills jag kom till Linnebäck. Där önskade jag dem lycka till och cyklade hem.

Tog bilen till målet för att se när Micke rullade in. Pratande lite med de andra cyklisterna och var rätt nöjd med att slippa cykla i den värmen. 

Nu har jag varit förkylningsvirus några dagar. Bara nästäppa kvar. Den där täppan man får av nässprayen. Den är jobbig. Jobbade hemma måndag och tisdag, vilket resulterade i en ond rygg. Ska aldrig jobba hemma igen. Nästa gång får det bli sjukanmälan istället.

Igår kände jag på formen och kroppen. Båda kändes bra, så på lördag ska jag köra min Hemmavasa. Blir ett team med mig, Micke, Jessica och Stefan som ska ta oss från östra stadsgränsen via Degerfors och gå imål i Linnebäck. Ska bli kul att se hur lång tid vi behöver för att genomföra det. 

Om en stund ska jag åka till Grythyttan. Ekonomiavdelningen ska dit på planteringsdag och sova kvar till imorgon. Skulle egentligen åkt i mars, men vi har inte fått lämna kommunen i jobbärenden förrän nu. Ska bli riktigt trevligt. 

Åskan tog med sig värmen i natt också, så jag hoppas vi får behagligare väder nu ett tag. Jag trivs bäst i runt tjugo grader. Fixar de här höga temperaturerna rätt dåligt.