I väntan på att regnet ska upphöra

5 juli, 2020 Av Av helenasahlqvist

Det regnar rätt rejält ute. Det började i natt och har hållit på hela dagen. Som det ser ut på väderprognosen blir det cykling ikväll. Det ska övergå i skurar om en stund, sen blir det uppehåll senare. Imorgon ska det också regna. Har roat mig med att kolla var det ser ut att bli bäst väder kommande veckan. Kom inte fram till annat än att Öland ser ut att dra vinstlotten. Temperaturen ser dock bleksama ut. 

Igår användes cyklepasset åt lågintensiv cykling och stigletande. Hittade en lämplig stig och uppdraget var slutfört relativt snabbt. Nu har vi hittat sammanlänkning på ett vettigt sätt mellan två skogsvägar. Blir perfekt för kommande rundor. Ligger lite ris på en stig efter en avverkning, men det är snabbt undanstädat. Har ju semestern på oss. 

Fortsatte med att cykla en del grusväg och även en hel del välkända stigar. Avslutade med en stig mot Linnebäck och en runda som snuddade på två timmar. Juli börjar alltså helt ok tidsmässigt och jag behöver egentligen bara 1,5 timmar idag för att vara nöjd med veckan. 

Har lite känning i halsen och känner mig lite tröttare än vanligt. Annars hade jag tryckt på med lite högintensiv träning. Jag behöver verkligen få upp farten. Speciellt på lättåkta partier. Minsta knäpp uppför och det är total vägg framför mig. Vet inte hur man får bukt med det, men får testa fartlek eller intervaller. 

Körde på min lätta cykel igår. Vilken skillnad det är. Bara dryga kilot på specen, men däcken är smalare och en helt annan typ. Hade bra tryck i uppförsbackarna. 

Idag väntar teknikträning. Efter allt regn passar det bra med träning på hala rötter och stenar.