Långtur till Hultet

Långtur till Hultet

31 maj, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår körde jag maj månads sista cykelpass. Idag blir det vilodag. Hade planerat att köra en långtur igår och passa på att cykla stigarna vid Hultet i Kristinehamn. Jag fick med mig Jessica och vi var iväg vid halv tio på förmiddagen. 

Två mil på stig och skogsvägar, sen var vi framme vid norra änden av Hultets friluftsområde. Hade GPX-fil ordnad så vi skulle hitta. Räckte dock med en första koll, för resten av slingan var märkt med cykelsymboler. 

Det som mötte oss vid Hultet var släta stigar, massor av backar och slingrande stigar. Vi konstaterade att Karlskoga fått all sten som Kristinehamn inte velat ha, för steniga stigar såg vi inte till på hela den en mil långa rundan. Vi fotade, filmade och njöt. 

Körde nästan hela varvet på MTB slingan innan vi vek av på en loop norrut. Jag hade som mål att köra över Änkans kulle. En kraftig stigning innan en flowig utförsbacke. Tyvärr låg det ett par träd över utförsbacken, men bortsett från det, så flöt det på riktigt fint. 

Väl nere från kullen var det dags att rulla hem. En timma på asfalt, grusväg och en kort stig väntade. Dryga fyra timmar var vi borta och det var fyra väl spenderade timmar. 

Stänger maj månads träningsdagbok med 59 timmar träning. Det är rekord, har aldrig loggat så många timmar förut. Då är runt tio timmar av dem utanför pulszon, så det är tid i väntan. Väntan på samlingar innan vi dragit iväg och liknande. Kollar man Strava, som enbart loggar tid i rörelse, så hamnar jag på 45 timmar. 

Nu får vi se vad juni har att erbjuda. Tävling lär det inte bli på ett bra tag, då idrott max får samla 50 pers. Det räcker knappt till eliten på långloppen. Som motionär är det bara att glömma all form av tävling det här året. Borde inte bli någon Cykelvasa i augusti heller, men besked om det kommer vid midsommar. 

Tills dess kör jag på som vanligt. Ska börja juni med att leta ny stig, det blir imorgon det. 

Ha en skön söndag!