Veckan som gått

Veckan som gått

22 maj, 2020 Av Av helenasahlqvist

Man skulle nog kunna tro att det varit en lugn vecka eftersom det inte skrivits någonting här. Så är det däremot inte.

Började lördagen med att träffa Jessica och Stefan halv tio i utkanten av Karlskoga. Vi skulle åka lite nya stigar i Granbergsdal. Efter runt två mil transport var vi där och tog en stig från de gamla motionsspåren i Granbergsdal norrut, längs Lersjöns västra strand. Vi hitatde en himla massa sten, men också riktigt fin stig. Vi fick en lång härlig, lagom trixig, utförsbacke.

När vi kom bort från stigen, som även är en vandringsled, så tog vi grusvägen tills vi anslöt Kjells-Tur. Där cyklade Jessica och jag för några veckor sedan. Tror det kan vara Kjells-Turs finaste stigavsnitt. Från den punkten, vid norra Lersjön, följde vi Kjells-Tur ända till stan.

Vi samlade ihop rätt många höjdmeter bara på den delen vi körde, så att köra hela är nog hur jobbigt som helst.

På eftermiddagen klöv vi färdigt det sista av veden i Mullhyttan. Nu är det bara en liten hög kvar att hämta där med kärra.

Söndagen ägnades åt tjejcykling. Inte lika många tjejer som dök upp den här gången. Det gjorde å andra sidan att vi kunde ge oss på lite svårare terräng. Det blev en ordentlig sträcka.

Måndag och tisdag blev vilodagar. Tog bara en kort promenad på måndagen när Micke och Emil var på träning.

I onsdags guidade jag MAndels röda grupp på stigar i Smedstorp, Stonehill och mot Linnebäck. Stigarna fick mer än godkänt, vilket var kul. Några av dem är riktigt fina, men kräver en del av cyklisten. Eftersom det var röd grupp, så klarade de det galant.

Igår var vi en nätt liten grupp som letade stigar i området kring Trindtorp. Vi hade stämt träff med Jessica och Lilja. Lilja hade dessutom med sig Daniel, så vi fick en härlig förmiddag ihop. Hittade däremot inte mycket stig, vilket var tråkigt. Stannade till och pratade med en lokal cyklist som sa att det inte fanns något där vi letade. Lite tråkigt, men nu vet vi ju det. Blev en hel del klättrande däremot, så får se hur kroppen känns efter det.

Idag är det vilodag från allt vad träning heter. Imorgon ska nämligen Jessica och jag köra den digitala varianten av Långloppscupen. Lida Loop går av stapeln digitalt, och vad är bättre än att köra den på det som var Karlskogas bidrag till Långloppscupen för något årtionde sedan. Det blir en lite kortare variant av Kjells-Tur.

Klockan 9:00 imorgon går starten, sen ska vi ta oss runt en sträcka på ca 65 km och klättra mer än 900 höjdmeter. Blir en härlig dag som dessutom utlovar en del regn.

På återseende!