Fyra tjejer på Angsjöleden

Fyra tjejer på Angsjöleden

3 maj, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår drog Jessica ihop ett par tjejer och så cyklade vi Angsjöled. I alla fall en del av leden, den bästa biten. Som synd var, så var det rätt lerigt i skogen. Rötterna var hala, stenarna var slippriga och spängerna förrädiska. Vid en spång gled mitt framhjul av och satte sig fast i leran. Det tog tvärstopp, men jag klarade mig med en våt fot och lite lerig hand. 

Vi tog om vid ett par hinder och klurade på linjer. I slutet av den sträckning vi åkte kom Nobel-gänget och körde förbi oss. De var påväg i motsatt riktning och hade nästan rundat hela Angsjön. 

Vi cyklade vidare mot Sundet och körde en fin stig där. En tjej, Susanna, avvek när vi andra cyklade vidare mot Fuxboudden. Tog ett varv på den fina stigen där och återvände mot stan. Hade kunnat köra ett varv till, det är så himla bra stig där. Borde kanske låna sonens actionkamera och filma lite när vi kör. 😉

Återvände till Sundet, tog av på en kort och fin stig så vi kom lite norrut. Jag hade sett ut en stig på Trailforks som vi försökte leta reda på. Missade den i början på grund av avverkning. En fin, liten stig en bit, sen försvann den. Eller så missade vi fortsättningen av den. Gick genom skogen en bit tills vi kom till nästa väg. Letade på stigen därifrån och den såg rätt stor ut. Får helt enkelt testa den från det hållet någon gång för att se vart vi missade den. 

Tog Angsjöleden tillbaka och vid Immetorp tackade jag för mig. Cyklade lugnt hemåt och vid centrum kom jag ikapp Mallan, Clara och Stina som varit på långtur till Utterbäck. Cyklade och pratade med Malin tills vi var vid rondellen och jag tog en annan väg. 

Kom hem vid tre och hade varit ute mer än fem timmar. Tden går fort när man har roligt helt enkelt. Åt en sen lunch, tvättade cykeln och fixade lite i trädgårdslandet. Är ju dags att så lite grönsaker.