Finfina stigar på Fuxboudden

Finfina stigar på Fuxboudden

30 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Jag hade planerat snabb stigcykling i tisdags. En slinga på ca 2,5 mil var planerad med variation an stig, grusväg och ett kortare asfaltsparti. Allt för att försöka få upp lite fart i kroppen och simulera långlopp. 

Men när Jessica messade och frågade om jag skulle med på Angsjöleden, hängde jag med henne istället. Var skönt att cykla leden med ork i kroppen. Har bara kört den med lördagsgänget förut. Lördagsgäng betyder snabb transport och snabb stig. Den här gången hann jag se mig omkring och välja bättre linjer i skogen.

När vi klarat nästan hela leden, tog vi några grusvägar förbi Sundet, vidare mot Fuxboudden. Hittade en stig på vägen som Jessica åkt förut. 

Valde den långa slingan vid Djerfstugan på Fuxboudden. Jag har aldrig cyklat där förut, bara varit funktionär på en deltävling i Närkeserien. 

Underlaget var slätt och fint. Stigen slingrade genom tallskogen. Det var några backar upp och några ner. Det gick att köra riktigt snabbt och ändå hinna med svängarna. Helt otroligt fint. Jag som hävdat att Karlskogas bästa cykling finns i Linnebäck får nog ge mig på den fronten. 

Körde nästan hela varvet innan vi tog cykelvägen tillbaka till stan. Några timmar stig i härligt sällskap är ett bra recept på en perfekt tisdagskväll.