Teknikträning i Linnebäck

Teknikträning i Linnebäck

25 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Det blev ingen cykling med Emil igår. Micke och jag gav oss av själva istället. Dryga timmen med teknikträning fick vi ihop. Eller i alla fall teknikinspirerad träning. Vi cyklade stigar i Linnebäcksskogarna. Bara det ger fantastiskt bra träning. Vi har väldigt varierat med stigar, vad gäller svårighetsgraden. De enklaste och kanske finaste är i skogen bakom hyreshuset och hembygdsgården. 

Vissa är nästan rotfria, några har mer rötter. Ett stigavsnitt är riktigt stenigt och man måste hitta ett bra spår. Det gjorde inte jag, hade för hög fart och hann inte trixa cykeln runt stenarna. Skulle slå ett Stravasegment, så därför cyklade jag så snabbt. Trots ett par fotisättningar slog jag förra tiden med mer än en minut. 

Det är bra att köra snabbt ibland med. Särskilt inne i skogen. Det är riktigt jobbigt för hela kroppen att dels trampa snabbt, dels hinna tänka vart man ska och så parera alla hinder. Jag ska försöka bli bättre på att träna det här med. Sen vill jag träna mer snabbhet på grusväg och mer lättåkt terräng. Har fastnat i ett tempo och det är svårt att komma ur det. Få bli någon kväll till veckan kanske. 

I dag ska vi cykla med gänget från Nobel. Ska bli kul att se hur många vi blir. Har fullkomligt exploderat med cyklister senaste tiden. De var 38 som cyklade i onsdags, vi var ju 26 i söndags. Hur många barn och ungdomar det var i måndags räknade jag inte, men det var många. Därtill alla medcyklande föräldrar. Har ett par idéer jag skulle vilja få till stånd också. Behöver bara hitta någon som kan driva det vidare. 

Har en idé som jag tror kan uppskattas, men ska höra mig för lite om det finns intresse. Det är teknikträning på MTB-banan på fredagseftermiddagarna. En öppen träning för alla åldrar, gammal som ung. Där vi kan träna och peppa och hjälpa varandra. Utan krav på att någon ska leda det, men det behövs en sammankallande. Jag tror det skulle vara roligt. Att samlas och vara på ett ställe gör ju att det bli mer socialt än att cykla på led i skogen. 

Den andra idén är att försöka få till en grupp till på lördagarna. Det är i princip samma cyklister varje lördag och tempot kan vara rätt högt. En grupp för de som vill ta det lite lugnare helt enkelt, men att man åker med samma svårighetsgrad rent tekniskt. 

Nåja, det var lite funderingar så här på morgonkvisten. Imorgon väntar tjej-cykling igen. Ska bli intressant att se hur många vi blir den här gången. Hoppas att inte alltför många blev avskräckta.