Långdistans runt Lersjön

Långdistans runt Lersjön

19 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår var det planerat en grusvägsrunda med Jessica. Vi hade bestämt att vi skulle cykla mot Granbergsdal och runda Lersjön. Blev en runda med lugnt tempo och väl i Granbergsdal blev det en hel del stigsykling. Det var delar av Kjells tur vi cyklade. 

Började med klättringen uppför Tulleritopp. Där väntar en fin utförskörning ner mot Lersjön. Följde Lersjön en bit och vek höger in i skogen för att bestiga nästa topp. När man kommer upp har man fin utsikt över skogsklädda berg. Åter på vägen cyklade vi tillbaka till Lersjön och rundade dess norra strand. 

Efter att ha följt grusvägen en bit så vek vi in i skogen igen. Här väntade nog Kjells turs finaste stigavsnitt. Såg att det var cykelspår i leran, så några andra cyklar också där. 

Efter den fina stigen tog vi väg tillbaka mot Granbergsdal. Där stod våra gubbar och väntade efter sin runda med resten av lördagsgänget. De hade valt att vänta in oss när resten av gänget vände tillbaka mot stan. Cyklade hem i maklig takt och avhandlade diverse ämnen. Är fint att cykla i snacktempo. 

Kom hem och stoppade klockan på knappt fyra timmar och drygt fem och en halv mil. Blev en rejäl runda. 

Avslutade dagen med vedklyvning och fika i Mullhyttan. 

Idag väntar tjej-cykling med teknikövning vid Harenbanan (Karlskogas MTB-bana). Ska bli kul att se hur många som dyker upp. När vi räknade på det igår landade vi på dryga tio tjejer, som vi vet kommer. Därutöver alla som kommer dyka upp ändå. Ska bli så kul att försöka dra igång en nygammal tradition igen. Men vi börjar idag och tar en söndag i taget. Vår förhoppning är att det ska rulla vidare av sig själv sen…