Cykling och fika med hela familjen

Cykling och fika med hela familjen

18 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Ibland händer det, men det har inte hänt sedan vi var i Toblach i somras. Igår var hela familjen ute på cykling efter jobb och skola. 

Vi cyklade mot Åsbergsviken, vek av mot Bodalshöjden och körde några stigar vid höjden innan vi korsade E18. Körde österut på en ny körväg och trampade asfalt hem. 

En tvåstoppsstrategi hade jag gjort upp, där ”depå”-stoppen innebar ett fikastopp och ett Snickersstopp. Att ta med fika och annat gott är ett hett tips när man cyklar med barn. Det förgyller turen och ger dessutom välbehövliga stopp. Nu är ju inte barnen så små att de behöver stoppen för orkens skull, men det är kul ändå. 

Lina fick ont i ryggen efter ett tag och vi bytte cykel. Att cykla med cykelskor och klossar på vanliga trampor kändes sådär bra. Det bara gled. Hon var däremot nöjd. Emil ville också ha bakdämpare sa han. Han har dock inte provat någon av våra cyklar. Kanske lika bra det, för det är skillnad att cykla med dem. 😉

Annars lunkar livet på i maklig takt. Idag ska jag på långrunda med Jessica. Ska cykla till Granbergsdal och vidare runt Lersjön. Har ett par stigar där jag är nyfiken på. Micke och jag cyklade delar av ”Kjells Tur” för två år sedan. Då har jag för mig att vi korsade en stig på ett ställe. Den vill jag testa. 

Sen ska vi till Mullhyttan för att klyva ved. Så vi har att göra om man säger så. 

Bjuder på en bild på en söt älg också, från i torsdags. Till saken hör att mamma-älg stod bakom ryggen på mig. Såg inte henne förrän älgkalven började gå mot mitt håll och jag inte kunde begripa varför han gjorde det. 

Ha en fin lördag!