Mekdag

Mekdag

13 april, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår var det inget vidare väder för cykling på förmiddagen. Hade en helt oplanerad dag och efter en lång slapp morgon kom jag på att jag skulle fixa växlarna på cykeln. De har strulat nästan sedan jag köpte den, men jag har inte tagit tag i det än. Skulle givetvis kunna lämna in den för justering där jag köpte den, men av vissa skäl kommer jag inte sätta min fot där igen om jag inte blir tvingad. 

Tvättade i alla fall av cykeln ordentligt innan jag började klura på vad som var fel. Växelvajern var helt fransad längst bak, men troligtvis inte det som var problemet. Den behövde i alla fall bytas, så efter lite mek drog jag ur den ur höljet och drog i en ny. Smörjde lite i länkagen till bakväxeln och fick nog till hyfsad funktion.

Sen kom jag på att jag skulle testa att byta styrstam. Min nya cykel är mindre än den gamla. Den gamla är snäppet för lång mellan sadel och styre. Jag blir hängande på styret och det blir jobbigt för ryggen. Min nya är kortare, men inte för kort. Styrstammen på den nya är kortare än på den gamla, så efter lite mätande kom vi fram till att cyklarna borde få samma mått om jag skiftar. 

Jag skiftade och tycker i alla fall att sittställningen på hardtailen blev bättre. Idag ska jag köra Contessan, så då får jag testa och se om den längre styrstammen funkar på den. 

Blev en blixtvisit i Karlstad igår också. Pga rådande omständigheter ska barnen börja med utegymnastik efter lovet. Emil behövde kläder till det och vi hittade inget lämpligt här i stan. Fick bli en tur till Stadium outlet och XXL. Var lika mycket folk som en onsdagseftermiddag, så rekomendationerna följs rätt bra. 

Idag blir det dubbelpass på MTB. Cykling från Mandels på förmiddagen. Får se om någon mer än jag dyker upp. Ska blåsa hyfsat mycket ute, men är nog lä i skogen. Bara vi inte får ett träd i huvudet. Sen drar barnträningen igång för säsongen i eftermiddag. Ska hänga med som medhjälpare tänkte jag. 

Är uppe i 100 timmar träning i år också, vilket är mer än något år tidigare. Kanske kan närma mig 400 timmars strecket i år. Behöver få in lite bättre kvalitet i träningen bara. Lite intervaller, lite snabbdistans och massor av lugn cykling. Är svårt det där, för man rycks så lätt med i andras tempo. 

Ha en fin annandag påsk!