Sista oplanerade studiedagen

5 mars, 2020 Av Av helenasahlqvist

Idag gör jag sista dagen med studier, utan några speciella krav på aktiviteter. Imorgon väntar sista tentan för den här gången.

Första tentan klarade jag med minsta möjliga marginal. Förra tentan har jag inte fått svar på, men tror inte den gick vägen. Hade oflyt att en fråga med mycket poäng var en fråga jag inte tränat på. En övning i Successiv vinstavräkning. Såg att det hade varit ett övningstillfälle under förra terminen där det tränats på det, men kurslitteraturen tog inte upp några beräkningar alls på det. Så jag grottade helt enkelt inte ner mig mer i det. Kan bli så att jag lägger in en protest om det om det visar sig att resterande poäng räcker till godkänt. Alltså om man stryker den frågan helt. Gjorde ändå ett ärligt försök, för jag räknade successiv vinstavräkning för flera år sedan och klarade den delen av den tentan då. Kurslitteraturen var dock en annan det året, så vet ju inte om det gjorts några förändringar i hur man får räkna.

Imorgon är det Ekonomistyrning som tentas av. Skrev den tentan i höstas och fick 30 p av 100 möjliga. Gränsen för godkänt är 60 p. Ska bli kul att se hur mycket jag förbättrat mig nu när jag pluggat 100% i flera veckor. Har dock även suttit på helgerna, så effektiv tid har med marginal överstigit 40 tim/v.

I eftermiddag, imorgon när jag kommer hem, samt i helgen ska jag försöka få så mycket cykling jag bara kan. Det har inte direkt varit prioriterat att nöta cykelmil den senaste tiden. Kroppen har känts rätt överbelastad ändå. Nu lugnar det dock ner sig lite. Börjar ju nytt jobb på måndag, vilket ska bli himla kul. Ser så mycket fram mot att bli en del av Ekonomiavdelningen på Karlskoga Kommun. Hoppas att jag kan bidra med något vettigt på min nya arbetsplats. Dock har jag inte alltför stora förväntningar på mig, vilket är hur skönt som helst.

Så har jag ändå några veckor kvar i skolbänken. Läser ju en Engelskurs också, för att få ihop tillräckligt med poäng för att ta ut examen. Den är riktigt bra. Kommer ha stor nytta av den framöver. Den fokuserar inte bara på engelska, utan hur man skriver professionellt i allmänhet. Kursen riktar in sig på affärsrelationer, så det innefattar ju faktiskt rätt mycket. Så jag har tre onsdagkvällar kvar på Karlstad universitet. Får se om det blir det sista jag gör där inne.

Nu ska jag fördjupa mig i studier några timmar, innan det blir dags för friluftsaktivitet.