En stigcyklings-helg

En stigcyklings-helg

29 januari, 2020 Av Av helenasahlqvist

Vilket väder vi fick i lördags! Det var uppehåll och solen strålade. Det var dessutom nära nollan i temperatur, så vägarna var frusna och hårda. Micke och jag cyklade de nya stigarna i Lämås och skarvade med att leta nytt närmre Lunedet. Första stigen var en återvändsgränd. Troligtvis vilda djur som korsat vägen och ju längre in i skogen man kommer, ju mindre blir stigen. 

Körde vidare och hittade en mer tydlig stig. Den var dessutom utmärkt med rödvita band. Följde den, som används som ridstig, och kom fram i Forsby. En riktigt härlig stig med både klättring och utförskörning. I Forsby såg jag en stig i ögonvrån. Vände tillbaka och den mest charmiga lilla stig tog oss runt ett torp tillbaka mot det håll vi kommit från. 

Tog den sega uppförsbacken mot Bratta och Lunedsleden och cyklade leden tillbaka hem. En perfekt runda. Tidigare har man fått cykla antingen Lunedsleden fram och tillbaka, eller cykla stor grusväg åt något av hållen. Nu fick vi till en perfekt runda. 

I söndags testade vi rundan på våra cyklande vänner. Blev ett gäng på sju cyklister som möttes i Gottebol. Första biten var riktigt lerig och det varmare och disiga vädret hade förvandlat grusvägarna till sugande magneter. I skogen var underlaget mycket bättre. Vi guidade våra vänner och de uppskattade stigarna vi hittat. Det är riktigt roligt. 

Idag ska jag ta en kort löprunda på förmiddagen. Har inte sprungit sedan Teneriffa, så får se hur det känns. Sen får jag finbesök från Mullhyttan innan jag ska på veckans föreläsning i Karlstad. Däremellan blir det stenhårt pluggande. Första tentan närmar sig. Bara lite drygt två veckor kvar. 

Imorgon ska jag nog ta mig ut för cykling igen. Såg nämligen fler stigar i söndags som behöver utforskas.