Lunchpass

Lunchpass

24 januari, 2020 Av Av helenasahlqvist

Igår blev det ett lugnare pass på lunchen. Körde på frusna stigar mot Lämås, bara några kilometer norrut från där vi bor. Där snurrade jag runt på fina stigar en stund innan jag tog Lunedsleden tillbaka. Det är rätt otroligt hur bra förutsättningar vi har för fin stigcykling. På andra sidan tomtgränsen ligger skogen milsvid. Två kilometer på fin stig härifrån kan man gå på Lunedsleden. Kör man den norrut väntar de bästa delarna av den. Kör man den åt sydost, så får man jobba lite mer med tekniken i den tuffa terrängen. 

Lunedsleden är den enda stig som sträcker sig hela vägen mellan Karlskoga och Lunedet. Skulle vara himla fint att ha en returstig också. Rundslingor är det bästa, så kanske borde tipsa kommunen om det. Tills dess får jag skapa mina egna slingor med hjälp av djur och ridstigar. I Lämås blev jag glatt överraskad när en stig jag hittat för ett par år sedan såg välanvänd ut. Den skapar förutsättning att komma till Lunedet på en helt annan väg än den tråkiga grusväg vi cyklar på annars. Kanske blir det cykling till Lunedet redan imorgon. 

Studierna rullar på fint. Var på två timmars föreläsning i onsdags kväll. Det är en kurs i engelska jag läser, eller skriver. Engelska i arbetslivet, skrift, heter kursen. Efter avslutad kurs ska vi ha förbättrat vår förmåga att kominicera på engelska. Med på kursen fanns ett stort antal utbytesstudenter från flera länder såsom Kina, Frankrike, Finland och Tyskland. Vi var endast fyra svenskar. 

Idag ska jag grotta ner mig i Ekonomistyrning. Är kanske det intressantaste ämnet jag studerar just nu. Sen får vi se om det blir en rullskidtur i eftermiddag innan solen går ner.