Studier och hårt distanspass

Studier och hårt distanspass

22 januari, 2020 Av Av helenasahlqvist

I måndags började jag studera igen. Heltid i tio veckor ska jag sitta och nöta redovisningsteori, koncernredovisning, ekonomistyrning och engelska. Två dagar är avklarade och det går bra. Har kunnat fokusera på ett bra sätt och gör det jag planerat. Aldrig förr har jag jobbat utifrån en sån tydlig plan som jag gör nu. Har delat upp veckan i tio studiepass, men har valt att ändå sitta lite längre än de passen. 

Har satt kl 16 som avslut på dagen, men eftersom det är mörkt då och det inte finns så mycket att göra, har jag suttit någon timma till. Då kan jag ”ta ut” den tiden en annan dag och använda till friskvård. Startade måndagen med ett besök hos tandläkaren. Tog bort tandsten och fick tänderna polerade. För en gångs skull fanns där inga hål som behöve åtgärdas. 

Igår tog jag tidig lunch för att ge mig ut på fartpass på MTB. Hade tänkt slå min bästa tid på rundan mot Bodalen, Vismen och Gryten. Har haft en rulltid på runt 1:37:00 på den sträckan. Nu ville jag ner på 1:30:00. Kände direkt att det skulle bli svårt med den vind som var. En byig vind som jag tyckte var vänd mot mig oavsett i vilken riktning jag cyklade. När jag kom ut på grusväg var den mjuk och sugande. Därtill att jag har mina skogsdäck (rejält mönstrade däck för optimalt grepp på branta stigar) gjorde att jag fick kämpa för varje meter. Jag tryckte ändå på för att köra så fort det gick. Vid Bodalen hade jag ont i magen av ansträngning. Benen kändes ändå straka, ingen mjölksyra, inga trötta lår. 

För en gångs skull stannade jag inte vid Gryten. Har så otroligt många bilder från Gryten. Inte så konstigt, för det är ett otroligt fint naturområde. Nu håller de på att avverka skog en bit därifrån, får se om de kommer ända fram till sjön, då kommer det nog inte bli lika fint längre. Efter Gryten fick jag den enda vinden i ryggen på hela sträckan. Solen värmde, fåglarna kvittrade och det rullade lätt på asfalten. En skarp vänstersväng ut på grusvägen och vinden drog åter tag i mig. 

Försökte trycka på hela vägen hem, men klarade inte att förbättra min tid. Landade på 1:55:någonting. Fick en återhämtningstid på drygt tre dygn och hade haft pulsen i zon fem i mer än en timma. Ett riktigt bra träningspass med andra ord. Även om det inte gått så snabbt som jag hoppats var det utvecklande. 

Får se om det blir vilodag idag. Har planerat in engelska hela dagen, men det har inte dykt upp någon uppgift på kurswebben än. Har första föreläsningen ikväll, så det kommer säker information då. Ska läsa litteraturen under dagen i alla fall, baka lite och sen får vi se om det blir ett lugnt cykelpass idag, eller om jag vilar tills imorgon.