Lugn semester

Lugn semester

24 december, 2019 Av Av helenasahlqvist

Har kommit hem från den lugnaste semestern på länge. Vi har legat vid poolen mest hela tiden. Några kortare promenader blev det och tre löppass för mig. Det bästa var på torsdagen. Då tog jag sikte på en mindre vulkan och besteg den. Fick en riktigt fin löprunda med så fin utsikt. Åt ett håll tornade den stora vulkanen, Teide, upp sig. Åt motsatt håll låg hela Atlanten framför mig. Nedanför såg man de långa stränderna på södra sidan av ön. 

Vi trivdes jättebra på Parque Cristobal. Skulle kunna tänka mig att åka tillbaka dit och kan verkligen rekommendera andra att åka dit. Maten var inre överdådig, men räckte gott och väl för att hålla oss mätta och nöjda. Allt behöver saltas, men det är ju en vanesak. Poolområdet var rätt lugnt och vi hade bra platser hela veckan. Var några av de få som verkligen använde våra tidigt ”paxade” platser. 

Att ta taxi istället för transferbuss var ett stort plus. Det kommer vi göra igen om vi åker. För vår familj blev det mycket billigare dessutom. Kortade tiden från hotell till flygplats rätt rejält dessutom. Bara att slippa vänta var ju öven det värt en del, om det hade varit dyrare. 

Hade man inte haft All-inclusive, så hade det gått bra det med. Gatan utanför hotellet kryllade av restauranger. Bara ett stenkast bort fanns till och med en nordisk restaurang. De vanliga hamburgerkedjorna var inte långt borta de heller. 

Resan hem gick bra, trots att vi missade slottiden och var tvungna att vänta in en ny. Själva flygningen blev nästan en timma kortare tack vare kraftig vind. Var rätt skönt att sätta fötterna på svensk mark efter en vecka i värmen.