Teneriffa 2019

Teneriffa 2019

16 december, 2019 Av Av helenasahlqvist

Igår packade vi in oss och  vårt bagage och åkte till Örebro flygplats. Målet med resan, en vecka med sol och bad på Teneriffa. Som vi har sett fram mot den här resan. Speciellt efter en höst med rätt jobbiga saker att hantera. Dessutom en höst med väldigt lite sol. 

Jag är inget stort fan av att flyga, men jag hade förberett mig väl och laddat ner massor av filmer och spel på iPaden. Skulle gå genom säkerhetskontrollen på flygplatsen och packade upp all elektronik. IPaden var givetvis inte med. Den ligger kvar i köket hemma. Panik! Hur ska jag fördriva tiden nu. På Netflix går det bara att ladda ner filmer på ett konto på en enhet.

Efter mycket klurande lyckades Micke ta bort filmerna från min iPad, via inställningar i Netflixappen, och jag kunde ladda ner dem på telefonen istället. 

Vi lyfte vid tjugo över åtta. Mötte solen ganska direkt och jag njöt faktiskt en stund. Piloten berättade att vi hade motvind och skulle landa 6,5 timmar efter start. Suck, resan var beräknad till 5:40. Lyssnade på ljudbok, spelade spel på telefonen och såg två filmer. Sen var det faktiskt dags för landning. 

Fick vänta riktigt länge på bagaget och insåg att lunchtiden på hotellet skulle gå ut innan vi hann dit. Tog väskorna och letade på en taxi. Hade inte bokat transfer, för det var bara 2,5 mil mellan flygplats och hotell. Taxichauffören körde som en tok, men vi kom fram till hotellet tjugo i tre. Tre stängde lunchen. Fick ett glas Cava när vi checkade in. Lyxigt värre?. 

Fem minuter i tre slängde vi in väskorna i lägenheten och skyndade oss till lunchrestaurangen. Tog lite mat och satte oss vid poolbaren. Åt lite snabbt och bytte om till badkläder. Satte oss i skuggan och Emil badade nöjt. Var rätt varmt ändå, men lite lätt vind. 

Efter badet tog vi en promenad till stranden. Är bara ett kvarter till strandpromenaden här. Stranden närmst är ingen badstrand utan bättre för surfare. Vi har ca 900 m till strand både norrut och söderut. 

Idag får vi se vad vi ska hitta på. Just nu är det rätt stormigt ute. SMHI lovar ändå runt 20 grader, vilket är rätt ok i december.?