Första snön

Första snön

4 november, 2019 Av Av helenasahlqvist

Igår föll första snön över Linnebäck. Små, lätta flingor som dansade runt i luften innan de sakta smälte bort på marken. För några dagar sedan visade väderprognosen att det kunde bli runt en decimeter snö och slask. Den prognosen ändrade sig dock och i verkligheten har det kanske landat knappa centimetern. Det var däremot riktigt isigt på vägen till jobbet.

Gårdagen spenderades med att baka. Bakar nästan varje helg numera. Dinkelbröd åt mig som ska vara skonsammare för min IBS-mage. Måtte det komma någon form av bot mot det framöver. Just nu går det relativt bra att hålla symptomen i schack genom speciell kost. Det är dock krångligt och funkar inte i alla lägen. En komplex sjukdom som tyvärr väldigt många lever med.

Efter lunch tog vi en promenad. Ville se hur det går med gallringen av skogen nära oss. Det blir riktigt fint när massor av träd gallras bort och det blir mer öppet. En av våra bästa stigar är tyvärr rätt sönderkörd. Vi ägnade en lång stund åt att dels dra bort ris som låg över den, dels dika bort lite vatten som var fast i de djupa hjulspåren. Det kommer bli bra tids nog. Såg även ut en ny sträckning på ett ställe, som kommer bli riktigt fin.

Har varit trött senaste veckorna, men det beror säkert på dels mörkret, dels på tidsomställningen. Längtar till december nu. Då får man tända adventsstakar och så ska vi bege oss till Teneriffa en vecka. Förhoppningsvis bjuder den veckan på sol och värme. Måste bara förbereda mig på sex timmar flygning. Inte min bästa gren direkt. Att flyga är inte riktigt min grej, men vill man ha sol och värme i december är det bara att gilla läget.