Regn och rusk

5 september, 2019 Av Av helenasahlqvist

Helt otroligt att man kan njuta av att cykla i hällregn. Hade egentligen inte tänkt cykla alls igår, men när väl suget kommer är det svårt att motstå. Planen var annars att cykla på torsdagen och sen serva cykeln på fredagen inför lördagens race i Karlstad.

Lite överläggning med mig själv om att det var bättre att cykla igår och serva cykeln idag för imorgon väntar personalfest. Så jag trotsade regnet, med lite övertalning från Jessica, och begav mig iväg på onsdagscykling med Mandelgänget.

Regnet till trots var vi ändå tolv stycken som kämpade i dyngsura kläder. Däribland fem tjejer. Riktigt kul att vi är några tjejer som också vågar oss ut. Det blev en relativt kort tur, med cykling mot Stenstorp, Högåsen och Bodalen. Det regnade konstant och jag hade grus i håret efteråt. Det var som att cykla i duschen.

Nu är i alla fall all träning gjord inför Karlstad XC på lördag. Känner mig inte tillräckligt tränad för att ha något med täten att göra, men det beror i och för sig på vilket motstånd man har. Idag ska jag tvätta av cykeln, se om några bromsbelägg behöver bytas annars slipa lite på dem. Sen ska däcken bytas. Satt på mina bra stigcyklingdäck för ett par veckor sedan och behöver mina mer snabba allrounddäck på lördag. Det märks faktiskt skillnad på vad man har för däck.