Det är varmt nu

Det är varmt nu

28 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

För två veckor sedan låg vi i skuggan av pinjetallarna vid Adriatiska havet. En svag bris fläktade lite skönt och temperaturen var riktigt behaglig. Sedan vi kom hem har temperaturen stadigt visat på runt trettio grader. Det är inte behagligt. Jag gillar nog inte värmen så himla mycket. Trivs bäst när det är lite lagom varmt. Tillräckligt för att inte frysa, men inte så pass varmt så man kan göra vad man vill. 

Tog en tidig promenadlöpning i onsdags morse. Gick i uppförsbackarna, sprang påmplatten och utför. Hade med mig fika i ryggsäcken som jag åt vid Paddtjärn. Var nästan för varmt när jag hände hem, men det funkade. Igår gav vi oss av innan klockan nio. Cyklade mor Bodalen och vidare mot Boviken. Var borta en timma och hann lagom hem innan den värsta värmen kom. 

Huset är svårt att få kallt. Det är varmt länge på kvällen. Problemet är att det inte går att göra så mycket. Att sitta i skuggan en hel dag är rätt tråkigt. Får se om vi tar oss iväg till en sjö under dagen. Har en som ligger mellan Väse och Molkom vi vill utforska. Ska vara bra strand där och en brygga. Så är det bara morgondagen kvar innan kallfronter drar ner över Sverige. Jag längtar.