Löparglädje

Löparglädje

25 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Har lyssnat på ljudbok under semestern. Började med ”Skärmhjärna” som gav rätt många tankeställare. En bra bok tycker jag som handlar om vad skärmar gör med oss. Sen gick jag över på ”Löparglädje” av Rune Andersson. Såg en föreläsning på You Taube för något år sedan med honom. En riktigt bra bok om att löpning inte behöver vara så avancerad och att vi oftast gör den till mer än den är. Det är inte viktigt att springa intervaller, eller hålla koll på pulsen, eller springa med de dyraste skorna. Det bästa är att bara springa. Det ska vara roligt att springa. Den ger en tankeställare om: ”Hur ska jag göra för att det ska vara roligt att springa?”

Den boken har jag bara dryga timmen kvar av. Den var sju från början. Lyssnar lite då och då när jag får tid, eller när jag håller på med något. 

Jag har längtat efter att springa i en vecka nu. Har inte riktigt haft tid under hemresan. Antingen har vi kommit fram sent, eller också har det varit på tok för varmt. Igår blev det dock tid. Efter en sen middag, när temperaturen hade sjunkit något, gav jag mig iväg. Hade ingen plan på vart jag skulle springa utan ta det korsning för korsning. Satte därför på Glympse, som vi använder när vi tränar själva, och gav mig av. 

Tog den lätta vägen härifrån, norrut och kom fram till den nordligaste delen av Linnebäck. Först där började uppförsbacken. Sprang i lagom tempo, så det inte skulle kännas jobbigt. Tittade inte på klockan någon gång under passet. Sprang tillbaka mot Linnebäck på asfalt och vände ner vid Hedfallet. Stannade klockan när jag kom hem och hade fått ihop dryga fem kilometer. Helt ok i värmen. Dessutom var jag inte helt slut, så jag längtade till nästa löppass. 

Har funderingar på att anmäla mig till Kilsbergen Trailrun. Var så kul att genomföra det för några år sedan. Är ju lite roligare att ha ett mål med sin träning. Ger lite motivation.