Etapp 10 Parchim – Barsebäck

Etapp 10 Parchim – Barsebäck

23 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Vi siktade in oss på att komma till Sverige. Dock var det riktigt långt, närmre 70 mil och planerar stopp för gränshandel. Första biten gick på landsväg. Vi åkte genom små fina Tyska byar. Tysklands landsbygd är verkligen fin. Vägarna går genom alla byar. Det är knappt man hinner ur en by innan man är inne i nästa. 

Kom ut på Autobahn och det flöt på riktigt bra. En väg vi tänkt åka var avstängd, men vi fick ta en annan istället, som säkert inte tog längre tid. Efter 30 mil, lagom vid lunch, kom vi fram till parkeringen vid Scandinavian park. Handlade lite, fixade lunch och åkte mot motorvägen. Där var det stopp. Med flera kilometer kvar till gränsen stod trafiken helt still. Gjorde en snabb koll på Google Maps och styrde in mot Flensburg istället. Även på landsvägen stod det stimm, men bara i knappa två kilometer. Efter en halvtimma i kö var vi inne i Danmark. Nu var klockan halv fyra och jag funderade på om vi skulle hinna de över 30 milen till Barsebäck. 

I Danmark flöt trafiken på rätt bra, bara vid Kolding det tjockare ihop sig lite. Det regnade och blåste och vädret var verkligen inte roligt. Fick en riktigt dimmig bild på Lilla Bältbron. Efter det höll olyckan verkligen på att vara framme. Före oss åkte en husvagn och före den en lätt lastbil. Helt plötsligt ser Micke att den kränger till och håller på att välta. Jag ser något flyga iväg åt höger. När den fick stopp hade den inget bakhjul kvar på vänstersidan. Tur att hjulet inte hamnade på någon och tur att ingen körde in i lastbilen. Kan ju säga att han som klev ur lastbilen såg bra snopen ut när han fick se sin bil utan hjul. 

Rullade ur Danmark vid åtta på kvällen. Åkte till Center Syd vid Löddeköpinge för att handla. Hade i princip tomt på mat i kylen nu. Bunkrade för en heldag i husvagnen och styrde mot en parkering vid havet. Där har Micke lästa att det är många som står med husbilar på nätterna. Vi kom fram och det var massor av ekipage som ställt sig för natten. Det var inga problem att få plats, så vi krokade av och dukade fram en sen middag. 

Idag väntar shopping i Ullared och så ska vi tuffa vidare hemåt.