Etapp 9 Betzenstein – Parchim

Etapp 9 Betzenstein – Parchim

22 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Startade tidigt den här dagen också. Ville komma så långt upp i Tyskland som möjligt. Vi bodde inte långt från autobahn, så då skulle det gå snabbare att ta sig uppåt i landet. Det tog dock inte så lång stund innan vi var fast i en bilkö. Såg att det lös mörkrött på trafikinformationen på Google maps. Den fungerar fruktansvärt bra måste jag säga. Två kilometer kö berodde på en trafikolycka. Där skulle tre filer helt plötsligt gå ihop till en. Det är lika med kaos på tyska vägar. Det tog oss närmare en halvtimma att ta oss de två kilometerna. Riktigt tröttsamt. 

Såg att det skulle vara kö längre fram också. En bit före den valde vi att köra av autobahn och använda den omledningsväg som finns skyltad. Det fungerade riktigt fint. Det tog längre tid för oss, men då stannade vi på parkeringen till ett köpcentrum för att äta lunch. Vi var helt själva på parkeringen, för i Tyskland är det mesta stängt på söndagar. 

På autobahn igen duggade vägarbetena tätt. Var nog tur att vi åkte en ostligare väg söderut för där var inga vägarbeten och inga köer. Att stå i kö är tråkigt och tar lång tid. Vi ville i alla fall ta oss förbi Berlin. Så klockan blev mer än sex innan vi hittade fram till en camping. 

Idag väntar eventuellt tre länder på en dag. Vi får se hur långt vi kommer. Bestämde oss igår för att ta båten till Danmark, men när vi skulle kolla hur ofta de gick såg det ut att vara fullbokat på flertalet avgångar. Chansar inte utan tar vägen via Jylland istället.