Etapp 8 Toblach – Betzenstein

Etapp 8 Toblach – Betzenstein

21 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Lämnade ett soligt och behagligt Toblach straxt före klockan nio. Vi hade landsväg framför oss i ca 5 mil innan vi skulle vara ute på Brennermotorvägen. Vi kom inte långt innan vi mötte kön med bilar. Det fanns knappt en lucka på motsatt sida. En strid ström med bilar som skulle upp mot Toblach och orterna runtomkring. 

Vet inte om alla Italienare ska till bergen på lördagarna. Dessutom är det ”stugbytardag” på lördagar. 

Vid motorvägen lugnade sig tragiken en stund, men ju närmre Innsbruck vi kom, ju fler blev campingfordonen. Kan vara så att en stor grupp tyskar gick på semester idag. Det stod nästintill still på den trefiliga motorvägen i södergående riktning. Än värre blev det ju närmre München vi kom. Skulle inte vilja stå i de köerna. Speciellt inte när termometern ligger på dryga trettio grader. 

Vi hade bestämt oss för att börja leta camping vid fyratiden. Ville inte åka för länge och riskera att inte få plats. Vid halv fem kom vi fram till en camping jag hittat och de hade massor av tomter lediga. 

Jag hoppades på regn för värmen kändes olidlig. Ett regnväder liknande det vi hamnade i vid Bled skulle verkligen vara välkommet. Såg på lightningmap.org att en front verkade närma sig. 

En heldag väntar i Tyskland. Går allt som det ska så kommer vi till Danmark sent på måndag. Ska försöka få till lite gränshandel i norra Tyskland först.