Etapp 3 Lübbenau – Vilshofen

Etapp 3 Lübbenau – Vilshofen

9 juli, 2019 Av Av helenasahlqvist

Vi kom iväg riktigt tidigt. Redan vid nio satt vi i bilen. Dagen flöt på i ett makligt tempo och vi passerade bara ett par vägarbeten. 

Planerade in ett stopp nära Passau. Hittade en liten fin camping som hette Donataul camping. Det fanns ingen i receptionen när vi kom dit. En tysk som satt och läste utanför hjälpe oss med översättning av informationen som fanns att läsa. Där stod att vi kunde ta en plats och så kom någon senare för att ta betalt. 


Vi tog en fin plats och krokade av innan vi åkte till en liten större ort för att tanka och handla. Tyska städer och byar är väldigt fina. Smala gator med gat- eller kullersten. Gamla, men välbevarade hus. Varje liten by har dessutom någon form av restaurang. 

Tillbaka på campingen passade vi på att grilla. Nu hade solen kommit och temperaturen var dryga 20 grader.

Efter maten drog jag på träningskläder för att jogga lite. Sprang till floden, Donau, och tillbaka. Var skönt att röra lite på sig efter några dagar i bilen.


 Campingen var lugn och skön. Inte alls många som stannade till där. Ett svenskt par på väg mot Istrien kom precis när vi kom från affären. De hade varit några dagar i Berlin. 

Idag, innan åtta, kom en kvinna och tog betalt. Så sen kunde vi åka vidare.