Riktig träningsvärk

Riktig träningsvärk

15 april, 2019 Av Av helenasahlqvist

Helgen har varit rätt fantastisk. I lördags mekade jag klart min cykel på förmiddagen. Sen blev det en lång cykeltur på Lunedsleden på eftermiddagen. Jag ville åka nedför det skidspår som Annika och jag kämpade med att komma uppför. Åkte där i vintras, men då var det snö och jag vågade inte släppa på ordentligt med fart. I lördags var underlaget torrt och fint. Det var himla kul att susa nedför backen, som har riktigt många härliga svängar. En perfekt MTB-Enduro bana. Där ska jag åka fler gånger.


Tog Leden upp på Knappedshöjden. Jag har bara åkt nedför berget på leden just där. Fick slita ordentligt för att komma upp. Gick på flera ställen, men det gick rätt bra ändå. Sen bjuds man på så härlig utförskörning hemåt på leden. Vi plockade rätt många höjdmeter under passet.


Bowlade med Mickes familj på kvällen och åt gott hemma hos Annika. Lite grillknytis, vilket aldrig blir fel.

Söndag hade jag stämt träff med Lilja vid Näset. Han och Mia cyklar alltid på söndagarna och vi hänger med så ofta vi kan. Micke kom en stund efter oss, då han ville se klart F1. Det är perfekt med appar där man kan spåra varandra och det var nästan inga problem för honom att genskjuta oss. Daniel och Jonas hängde med på turen också, så det var ett härligt gäng cyklister som tog sig an lite halvnya stigar i Villingsbergsskogen.


Jag hade rejäl träningsvärk efter en hel del klättrande uppför berg med cykel, samt Innebandyn på fredagen. Det var riktigt segt att cykla med ömma muskler, men det var riktigt fint i skogen. Vi cyklade på berghällar och över fält med ljung. Dit vill jag återvända när ljungen blommar, kommer bli extremt fint där då. Vi tog oss an branta uppförsbackar och härliga utförsbackar.

Foto: Mia Nilsson

Foto: Mia Nilsson


I sista härliga backen utför fick Micke in en gren i bakväxeln, vilket resulterade i en stunds mekande. Han fick till det så pass att han kunde ta sig till Labbsand för att få skjuts hem.


Jag cyklade hem och resterande del av söndagen värkte kroppen. Det blev många timmar i sadeln under veckan och det kommer kännas några dagar.

Omslagsfoto: Mia Nilsson