Sista innebandyhelgen

Sista innebandyhelgen

23 mars, 2019 Av Av helenasahlqvist

Den här veckan har det blivit lite mer träning än förra veckan. Tog det lugnt i måndags, men i tisdags blev det cykling till och från jobbet. Det gick inte lätt någonstans. Trots att jag bytt till mina vanliga däck kom jag knappt fram. Det var känslan. Dessutom lät det riktigt illa från framhjulet. Var det lagret som gett sig igen, eller var det bromsen som låg på?

Det blev en kortare sträcka hem än jag tänkt från början. Ville ju inte köra sönder framhjulet i onödan. Åkte hem, plockade bort bromsskivan, provcyklade och det var tyst. Skönt att det inte var lagret i alla fall. Gjorde rent bromsskivan, beläggen och justerade oket. Sen blev det helt tyst och hjulet rullade lätt igen. Passade även på att rengöra bakbromsen och justera den en aning. Visst är det lite pyssel att ha en cykel, men jag tror det är värt besväret.

I onsdags hade jag tänkt cykla med Onsdagsgruppen. Motivationen och lusten var dock som bortblåst. Hade verkligen ingen lust med någonting, hela dagen. Micke tog med mig ut på ett kortare pass istället. Det blev lite Lunedsled och lite slirande i skogen. Snön bar inte och det kändes som att trampa i socker. Inget fäste för vare sig honom eller mig. Hittade till slut en bit av leden som var i det närmaste isfri. 

I torsdags blev det löpning istället. Vill ju börja springa lite mer och försöker byta ut ett pass i veckan till löpning. Några kilometer i Linnebäcksskogen som även innebar att jag försökte leda om vattnet på ett ställe. Är några relativt stora vattensamlingar på körvägen som lite enkelt kan bli mindre. Vattenlek är ju alltid kul. Blev även två farthöjningar på stigen. Är ju bra att inte bara springa i samma tempo hela tiden utan leka lite med farten. 


Fredag igår och sedvanlig träning med Emil. Tog ett varv i Linnebäcksskogen som nu har blivit relativt fri från snö och is. Emil klarade de snöhinder som var på ett galant sätt. Det kommer bli riktigt bra cykling där när det torkat upp ordentligt. Vi lämnade Emil hemma och tog oss till Kyrkvägen. I onsdags när vi cyklade där var det knappt framkomligt på grund av ett tjockt lager med sockrigt snö. Nu var snön borta och en isskorpa täckte vägen. På vissa ställen var även gruset framme. Är nog inte långt kvar innan vi kan cykla på helt is och snöfria vägar och stigar. Just nu blåser det friskt och då torkar det även bra i skogen. Längtar mig tokig efter torra och snabba stigar nu.

Idag blir det en träningsfri dag. Lina har Innebandycup i Karlstad hela dagen. Går det bra i den väntar även innebandy imorgon, men då är det i Kristinehamn. Sannolikheten är inte så stor, då det är lag med äldre spelare de möter. Kan bli bra träning i alla fall. Det är sista matcherna för den här säsongen. Serien avslutades med en tredje plats förra helgen. 

Ha en fin lördag!