Nu är vintern slut

Nu är vintern slut

13 mars, 2019 Av Av helenasahlqvist

I söndags körde jag sista passet cykel på dubbdäck. Trots att snön vräker ner idag åker däcken av imorgon. Jag är en envis tjej och har jag väl bestämt mig, så har jag. Imorgon sa jag tvätta cykeln ordentligt och skifta däck.

Väderleksprognosen framåt ser rätt ok ut. Det är bara synd att det ska komma mellan 1 och 2 decimeter snö idag. Utan den hade det varit is och snöfria stigar på fredag. Nu kommer det kanske dröja till mitten av nästa vecka innan det är barmark på alla ställen.

Min förhoppning är att det ändå ska gå att cykla någonstans på fredag. Emil och jag har tränat Spinning på fredagar, men det är inte hans roligaste tid på veckan. I fredags kände jag att det räckte. Den här veckan får det bli uteträning istället.

I lördags och söndags hann vi med lite cykling. Lina skulle spelat innebandymatcher, men hon blev förkyld, så det öppnade upp för både cykling och bullbak. Var så himla länge sedan jag bakade bullar.

Cyklingen blev lite blandat. Ett lugnt, men hyfsat långt pass med Micke på lördagen. Mestadels fin cykling, men på ett ställe låg det djup snö kvar. Söndagen bjöd på solskenscykling, men även is som frös på överallt.

Nu längtar jag efter vårstigar och fågelkvitter. Kanske cykelfika med familjen. Ska bli en himla härlig vår. Bara snön försvinner som kommer idag…